livets nödtorft

Som ambulerande dansfabrik kuskar man sig igenom det mesta av vad länet har att erbjuda i form av byar, samhällen och små orter långt bortanför en anständig kartritning. I var enda liten avkrok bor det barn och ungdomar med spritt i kroppen och lysande ögon som villigt delar med sig av sin rörelseiver.
I var enda liten håla uppstår också den pikära frågan, Var ska jag äta någonstans!? Och var ska jag fördriva tiden när ett illa planerat schema ger mig en massa dötid att spendera, samtidigt som salen blivit uppbokad av någon annan?
Det gäller att hitta sina smultronställen. Platser där man kan försvinna en liten stund och hämta andan och fokus. Råkar man befinna sig i Skälderviken är den platsen Havet. Då blir det till att inhandla en spartansk lunch på Ica Källan och sedan i lä bakom fiskehoddorna inta kalorier, solljus och sjödoft. Är man som idag i Munka Ljungby styr man stegen mot Café Centrum som, utöver det vanliga fikautbudet, även stoltserar med att vara både Glasseria och Chokolateria . Här finns en bullig stoppad möbel som alltid är ledig när jag kommer.
Det vegetariska utbudet är väl si sådär. Men ber man snällt går det att få en alldeles utmärkt bredd surdegsfralla. Och, det bästa av allt, kaffet kommer till bordet i en egen liten porslinskanna!
Dröm om min glädje när jag vid dagens besök också hittade en nyhet i sortimentet, rawchoklad från Arvika. Alldeles, alldeles underbar! En njutnig för både öga och gom. 
 
 
Till top