Midsommarpyssel

 
När nu inte midsommarvädret inbjuder till att gå ut och binda blomsterkransar stannar vi inne och slöjdar egna varianter istället. Att slöjda en midsommarkrans är kul och dekorativt, lätt beroendeframkallande och passar att göra tillsammans med både barn och vuxna. Materialet är återbruk, sådant som finns i de flesta hem.
 
Du behöver:
en plastpåse, papperstejp, nål och tråd, tyger, gärna blommiga ev. tygblommor, band, knappar, paljetter till valfri dekoration.
 
 
 
 
 
Gör så här;

1 Forma en cirkel av plastpåsen som är lagom stor till huvudet. Stabilisera ringen med papperstejp. Tänk på att plasten töjer sig så du inte gör ringen för lös.

 

2 Klä ringen med tygremsor. Har du färdiga mattrasor fungerar de utmärkt. Fäst tygremsan med en bit tejp i änden och vira runt plastringen. Den avslutande remsan kan du sy fast så du döljer tejpen.

 

3. Dags att dekorera! Klipp ut blommor och blad i tyg. Jag brukar använda tygstuvar med tryckt blommönster att klippa av. Gamla ljusmancshetter, nästan gratis på loppis, är lätta att plocka isär om du vill ha mer tredimensionella blommor i din krans. Sy fast blommor och blad längs kransen. paljetter, band och knappar kan läggas till för den slutliga finnishen.

 

 

Voila! Din krans är färdig!